لاله افتخاري:ورودزنان به مسابقات بينالمللي قطعاًخلاف شرع وغيرقانوني است
درباره روند شرمآور ورود زنان به عرصه ورزش حرفهاي
24 بهمن 1391 ساعت 12:45
رفتن زنان به مسابقات ورزشي بينالمللي خلاف شرع و آيه صريح قرآن است .ما با ورزش زنان مخالف نيستيم بلكه با نمايش دادن زنان در برابر مردان که عملي غير شرعي است، مخالفيم. با وجود مخالفتهاي ما در دفعه پيشين، اين عمل تكرار ميشود كه براي ما قابل تحمل نيست؛ چرا كه دولت بايد دينمدار باشد..اگر فرد ولنگاريابي توجهي به دين در اين دولت سمتي گرفته كه بر خلاف جريان ديني دست به عمل خلاف شرع ميزند، مطمئن باشد كه ما ساكت نمينشينيم.
زنان عشق موتور،اكبرآبادي و يالثارات
پایگاه خبری انصارحزب الله:چهارشنبه ۱۳دي ماه سال جاري هفتهنامه يالثارات درشماره ۷۰۵ خود به بهانه صدور مجوز براي موتورسواري زنان كه خبر آن روز نهم دي ماه توسط مرضيه اکبر آبادي معاون امور ورزش بانوان و ورزش همگاني وزارت ورزش اعلام شده بود نوشت:«به نظر ميرسد به زودي شاهد بدعت ديگري درعرصه اباحهگري خواهيم بود كه با قهرمان پروري درطول آن به شاخه ديگري از سبكهاي ترويجي زندگي غربي دركشور تبديل شده و ديري نميگذرد كه مثل ساير موارد به امور روزمره و پذيرفته شده جامعه بدل ميگردد؛ مواردي مثل رقصيدن و كشف حجاب زنان در سالنهاي ورزشي، يا حضور زنان قايقران و دوچرخه سوار و دو و ميداني كار و غيره و ذلك ... با البسه بسيار چسبان در مسابقات!
و مواردي از اين دست كه قانون در مورد آن سكوت كرده اما شرع مقدس نه! و برخي مسئولين هم با اتكاء به همين خلاء قانوني با گردن كلفتي ميگويند همين هست كه هست! ديري نميپايد كه شاهد ويراژ دختركان عشق موتور درخيابانها خواهيم بود كه احتمالا اثري هم از پوشش ادعايي خانم اکبرآبادي در هيئت آنان مشاهده نخواهد شد و هزار احتمال ديگر كه به مرور متاسفانه كسي توان جمع كردن آن را نخواهد داشت.آن وقت است كه لابد يكي مثل اكبر آبادي در يك سمت ديگر با موج استقبال زنان براي موتور سواري در خيابان مواجه شده و در يك جلسه فرمايشي، قانون را از سكوت خارج ميكنند تا زنان بدون دغدغه از خانه به محل كار ويا هرجاي ديگر تردد كنند.
يك ماه و چهار روز پيش از اين، يالثارات به مناسبت به بار نشستن اين افتضاح جديد توسط برخي مسئولين بيتوجه جمهوري اسلامي ايران نوشت: هركي هركي است ديگر! سينما مبلّغ زنا و مشوق دختران براي زندگي به شيوه لاله شوماخر ميشود، رئيس فدراسيون واليبال با مثال قرار دادن خواهر و دخترش كه مستقيما بدن نيمهعريان مردان را ديد ميزنند بقيه را هم تشويق به اين حرام ميكند، امروز هم وزارت ورزش مجوز تك چرخ زدن زنان را صادر ميكند و لابد آقاي رئيس هم تا ۷ ماه آينده حداقل يكي از وعدههاي خودش يعني راه دادن زنان به ورزشگاههاي فوتبال را عملي ميكند. به قول آقاي حداد عادل خدا به خير بگذراند اين هفت ماه را تا حداقل پس از آن فكر چاره كنيم.»
بگو مگوي يالثارات با معاون وزير!
پس از انتشار اين نوشتار،خانم اكبر آبادي معاون امور ورزش بانوان و ورزش همگاني وزارت ورزش با هفتهنامه يالثارات تماس حاصل كرد و ضمن تكذيب شفاهي حرف خود كه هيچ گاه به شكل رسمي منتشر نشد! مدعي خدمات بسيار خود درعرصه ورزش زنان گرديد كه مثلا از زمان تصدي ايشان ، البسه ورزشكاران چند ميليمتر ، كم يا زياد ویا زخيم تر شده است!
بگو مگوي تلفني يالثارات با خانم اكبرآبادی با پيشنهاد انجام مصاحبهاي دوستانه! از سوي وي پايان يافت. مصاحبهاي كه پس از ارسال محور سوالات به دفتر ايشان تا كنون تحقق نيافته است، تا براساس شرع از وي بپرسيم: وزارت ورزش چگونه اهداف خود در تعيين راهبرد و ترسيم چشمانداز در اشاعه ورزش حرفه اي زنان را با اصول تعريف شده در شرع و سيره اهل بيت و درنتيجه سبك زندگي زنان در اسلام منطبق نموده است؟ تا معاون امور ورزش بانوان و ورزش همگاني وزارت ورزش بداند موتور سواري زنان تنها بخشي از دعواي متدينين است.
دعوايي بر سر اساس كار باطل متصديان امور نه ضخامت كلاه و شلوار زنان ورزشكار؛ روندي كه طي سالهاي گذشته با حضور پررنگ و بيشرمانه نواميس مملكت در ميادين ورزشي بين المللي قوام يافته است. منكر فاحشي كه امروز در حال تبديل شدن به يك معروف است و مايه افتخار برخي مسئولين نابخرد،تا براي پر كردن رزومه افتخارات خود چوب حراج به آبروي نظام جمهوري اسلامي ايران بزنند.
هزينه جلو آوردن روسريهايي كه ۴ انگشت عقب رفت!
آنچه شرحش گذشت به واقع برادراندستاندركاران يالثارات را به ياد نهيب ۶ سال پیش آيت الله علم الهدي انداخت تا انگشت ندامت به دهان بگزند و دست افسوس بر پشت دست زنند! جمعه نهم آذر ماه ۱۳۸۶ آيتالله سيداحمد علم الهدي امام جمعه مشهد در برابر آستان مقدس امام هشتم نمازگزاران جمعه در حرم رضوي رامورد خطاب قرار داد وگفت:«برادران بسيجي بدانيد که اگر امروز روسري خواهر شما در اين انقلاب و نظام چهار انگشت عقب رفته و تار مويي از سر او مشاهده شود، بايد به تعداد تارهاي موي او که نامحرمان ديدهاند، کشته بدهيم تا دوباره آن روسري به جلو کشيده شود. صحبتهاي اخيرمن درخطبههاي نماز جمعه ، مبني برحرام بودن نشان دادن تصاوير ورزشي بانوان در تلويزيون، موضوعي بود که من مطرح کردم ، اما متاسفانه چند روز پس از اين صحبتها، مجددا با نشان دادن مسابقات ورزشي بانوان در تلويزيون عدهاي دهنکجي به بنده داشتند.
مسئولاني كه به خواري و ذلت ميميرند
عدهاي که خواستند با دهنکجي به من کار خود را پيش ببرند ، بدانند اين کار از ديدگاه اسلامي حرام است و دهنکجي آنها به من نبود، بلکه به دين خدا و بقيهالله(عج) بود. آنها مطمئن باشند که اين افراد قبل از مرگ و عذاب آخرت، به ذلت و خواري دنيوي مبتلا خواهند شد.تمام مردم ما بايد به فکر نشان دادن ارزشهاي خالص انقلابي و اسلامي ما در سطح دنيا باشند. اين كه من هم به عنوان يک طلبه به نشان دادن تصاوير ورزش بانوان از تلويزيون معترض شدم، فقط به خاطر ارزشي بودن اين موضوع بود که متاسفانه بهجاي توجه، با دهنکجي مواجه شدم.
مگر شما بسيجيان زنده نيستيد؟
مگر شما بسيجيان زنده نيستيد که ناموس اين مملکت را در مقابل خارجيها به نمايش ميگذارند و هيچ کس کاري نميکند؟ اگر مسئولان هم در مقابل اين موضوع اعتنايي نکردند، شما بسيجيان بايد کاري انجام دهيد. بسيج لشکر پيشاهنگ امام زمان(عج) است. اين لشکري است که قبل از فرج آمده تا ارزشها را نهادينه کند، بسيج بايد جلو رود تا عرصه ظهور بقيهالله (عج) در دنيا فراهم شود، اين نقطه بايد هدف تمام اقشار بسيج باشد.»
استفتاء اكبرآبادي
دوسال پس از اين هشدار و درحالي كه آيت الله علمالهدي بارها اعتراض به اين بيحيثيتي براي نظام جمهوري اسلامي ايران را از تريبون تحت اختيارش مطرح كرد ، تيم ملي زنان جمهوري اسلامي ايران همچنان در مجامع بين المللي در عمل به شعائر اسلامي دهن كجي ميكرد.اين درحالي بود كه علي رغم همه اين اعتراضها پنجم بهمن ماه ۱۳۸۸ «مرضيه تکه اکبرآبادي» كه پيش از تصدي پست معاون وزير ،معاون امور بانوان سازمان تربيت بدني بود اعلام کرده بود كه سازمان متبوعش در خصوص توسعه ورزش بانوان از آيت الله نوري همداني از مراجع عظام استفتای کرده است.
او در گفت و گو با ايرنا گفته بود: ايشان در استفتای خود ورزش کردن بانوان را کاري پسنديده عنوان کردند به شرط آن که حجاب آنان کاملا رعايت شود.اکبر آبادي به نظر آيتالله محيالدين حائري شيرازي نيز در اين خصوص اشاره کرده و گفته بودنظر مساعد ايشان به شرط كم نشدن وقار و متانت زنان است.
فتواي سه مرجع: اعزام بانوان ورزشكار به رقابتهاي ورزشي برونمرزي حرام است
يك سال و۱۲ روز بعد ۱۷بهمن ۱۳۸۹ مراجع عظام «آيتالله صافي گلپايگاني»، «آيتالله علويگرگاني» و «آيتالله حسيني زنجاني» در پاسخ به استفتای خبرگزاريايسنا، اعزام ورزشكاران زن به رقابتهاي برون مرزي را حرام، مخالف عفاف و ناجايز اعلام كردند كه متن سوال ايسنا و پاسخهاي اين مراجع به شرح زير بود:
سوال: نظر حضرتعالي درباره «اعزام بانوان ورزشكار به رقابتهاي ورزشي برونمرزي» چيست؟
پاسخ آيتالله العظمي صافيگلپايگاني: تشويق و اعزام زنان مسلمان به ميادين مسابقات خارجي با وضع لباس و پوشش ورزشكاران و حضور نامحرمان و اختلاط زن و مرد در مراحل مختلف، بر خلاف موازين شرعي و حرام است و كساني كه مخارج آن را از بيتالمال مسلمين ميپردازند ضامناند و قاضي واجد شرايط بايد حقوق بيتالمال را از آنان پس گيرد.
پاسخ آيتالله العظمي علويگرگاني: اعزام زنان ورزشكار به رقابتهاي بينالمللي را مخالف عفاف زن ميدانيم و لذا جايز نميدانيم.
پاسخ آيتالله العظمي حسيني زنجاني: انجام ورزش بهوسيله بانوان درمحيط مختص بانوان اشكالي ندارد ولي اعزام بانوان به مجامع مختلط و انجام ورزش در معرض ديد اجانب در شان زن مسلمان نبوده و جايز نيست.
وزارت ورزش و ابلاغ برنامه پنجم توسعه
وزارت ورزش و جوانان در تاريخ ۸ ديماه ۱۳۸۹ و پس از ادغام سازمان تربيت بدني و سازمان ملي جوانان در مجلس هشتم تشکيل شد تا منسجم تر از گذشته موضوع حرفه اي گري زنان در ورزش را پيگيري و با سرعت بيشتري به لگد مالي آرمانهاي انقلاب وخون شهدا بپردازد.
يك ماه و دو روز پس از اين ، رئيس جمهور احمدينژاد نيز طي نامه اي به شماره ۲۴۶۶۹۸ در مورخ۱۳۸۹/۱۱/۱۰به معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي خود دستور ابلاغ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران را صادرنمود كه براساس ماده ۱۳ آن از فصل اول با موضوع فرهنگ اسلامي ـ ايراني، دولت مكلف شد به منظور توسعه ورزش همگاني، قهرماني و توسعه زيرساختهاي ورزشي اقدامات مندرج در بندهاي ذيل اين ماده را انجام دهد و بدين واسطه طبق روال گذشته قانوني حفره دار به تصويب رسيد و ابلاغ شد كه بدون درج قيد جنسيت براي توسعه ورزش حرفه اي دست مسئولين قانون مدار(!) را براي بردن (خواسته يا ناخواسته) آبروي نظام جمهوري اسلامي ايران باز گذاشت.
تصاوير شرمآور
درحالي وزارت ورزش و جوانان طي اين مدت به كسب مدالهاي رنگارنگ توسط زنان در مسابقات برون مرزي مفتخر بوده كه به نظر ميرسد بحمدالله كمتر كسي تصاوير شرم آور زنان عضو تيمهاي مختلف ملي جمهوري اسلامي ايران در مسابقات برونمرزي را در حال تبرّج و عرضه خود در انظار ديده است.حتي پايگاه اطلاع رساني اين وزارت و فدراسيونهاي تابعه هم از انتشار دسته گلهاي خود معذورند! تا شايد به واسطه اين لاپوشاني ، بتوانند همچنان فتاواي حضرات آيات نوري همداني و حائري شيرازي را بدون قيود و شروط آن (رعايت حجاب اسلامي، حفظ متانت و وقار زنان) سپر عمل حرام ارتكابي خود كنند.
اعلام وقيحانه برابري مرد و زن
پس از اين همه هشدار درباره تبعات فساد انگيز ورود تبرّج گونه و جلوه فروشانه زنان به عرصههاي مردانه نظير ورزش حرفهاي مجدداً آيت الله سيد احمد علمالهدي ، ظهر شنبه ۱۴ بهمن ماه سال جاري به تقبيح مسئولين باني اين جريان شوم پرداخت و گفت: برخي از مسئولين ناآگاه نظام با کمال وقاحت برابري زن و مرد را مطرح ميسازند(!) در حالي که زن و مرد از دو جنس مختلف تشکيل شدهاند و همچنين هنر زنان را در انجام دادن کارهاي مردانه ميدانند که اين نيز يک نقطه انحراف است.انجام وظيفه زن در مکتب اسلام در عرصههاي مختلف مشخص شده است و مانع فعاليتهاي اجتماعي او نيست. زندگي بانوي با فضيلت استاد طاهايي تابلويي غني و سازنده در همه ابعاد زندگي زنان در اين دوران محسوب ميشود. امروز در جامعه ولايي از نظر رفتاري با اصل انحرافي فمينيسم روبهرو هستيم. اينکه هرکاري که مرد انجام ميدهد، بايد زن هم انجام دهد يک نقطه انحراف و سخن ناهنجار است؛ چرا که زن در عرصه فضيلت زنانگي خود و مرد در عرصه مردانگي خود خلق شدهاند.
گفتوگو در اول ساعت كاري مجلس
سخنان دوباره آيت الله علم الهدي محملي شد تا هفتهنامه يالثارات براساس خط مشي خود و در راستاي عمل به بند «م» وصيتنامه امام خميني شكايت خود را به نهاد نظارتي ذيربط يعني مجلس شوراي اسلامي برده و آن را با دكتر لاله افتخاري عضو كميسيون فرهنگي و فراكسيون زنان و قرآن و عترت مجلس مطرح نمايد تا اولين گام عملي براي پايان دادن به اين روند شوم را به نمايندگي از سوي اقشار متدين برداشته باشد.حاصل اين مراجعه پس از شرح هر آنچه در بالا خوانده شد پرسش و پاسخ با اين نماينده در ساعات ابتدايي كار مجلس در روز يكشنبه ۱۵ بهمن سال جاري بود كه شرح آن را در ادامه ميخوانيد:
انتظار ما از وزارت ورزش!
خانم افتخاري با شرحي كه داده شد، نظر شما نسبت به حضور زنان در عرصه ورزش حرفه اي چيست؟
- زن در اسلام ، ريحانه است. اسلام براي اين ريحانه و براي آنكه زن لياقت تربيت فرزنداني شايسته براي خدمت به جامعه را داشته باشد خطوط قرمزي را ترسيم كرده است كه عبور از آن بر اساس شرع مقدس اسلام حرام است.علاوه براين زن در اسلام ناموس جامعه محسوب ميشود ودرنتيجه شرايط سخت گيرانه تري براي حفاظت از آن وضع شده است. ورزش براي حفظ سلامتي بانوان يك ضرورت محسوب ميشود. اما اين ضرورت هرگز به مفهوم صدور مجوز براي حضور زنان در عرصههاي رقابت حرفه اي و همسان با مردان نيست. بنابراين انتظار ما از وزارت ورزش اين است كه چارچوبهاي تعيين شده را زير پا نگذارد و به دغدغههاي ملت متدين و شهيد پرور ما احترام بگذارد تا زنان ما به ازاي عمل به يك مستحب مرتكب فعل حرام نشوند.
وظيفه مجلس
خانم افتخاري، ميدانيد که وظيفه مجلس نصيحت نيست! مجلس موظف به وضع قانون براساس شرع است.شما از كدام چارچوب سخن ميگوييد ؟ آقاي داور زني رئيس فدارسيون واليبال كه تنها يك مسئول دون پايه محسوب ميشود در قبال همين دغدغه اي كه شما از آن سخن گفتيد در پاسخ به معترضين به حضور زنان در ورزشگاه آزادي و رقص و كشف حجاب برخي از آنان ضمن ارتكاب فعل حرام قطعي مشاهده مستقيم بدن نيمه عريان مردان ميگويد من دختر و خواهرم را هم براي تماشا به سالن مسابقات ميبرم و حكم شرعي فلان مرجع تا زماني كه توسط مجلس به قانون تبديل نشده براي ما لازم الاجرا نيست(!)
- قانون ما منطبق با شرع مقدس است وعقل و فطرت هم پذيراي آن است.
ورود به جزئيات ممنوع
بله اما همين قانون منطبق با شرع در موارد بسيار مسكوت مانده و خلاءهايي را پديد آورده كه محمل تخلف مسئولين مغرض و يا نادان است. هر شخص متشرّعي كه ازحداقل سواد ديني برخوردار باشد ميفهمد كه حضور زنان در عرصه ورزش حرفه اي با شرايط حاكم برآن، حرام قطعي است، اما چون به شكل قانون منعكس نشده وضعيت شرمآور كنوني را كه روبه گسترش هم هست حاكم كرده است.
- مجلس نميتواند وارد جزئيات قانون نظير آييننامهها و ابلاغيهها شود. ورزش حرفه اي زنان نيز ضمن رعايت ضوابط شرعي فاقد اشكال است.
فقط ميزباني!
ما چطور ميتوانيم از يك سو اجازه ورود زنان به مياديني را بدهيم كه شرايط تحرك بدني و پوشش آنان در سخت گيرانه ترين حالت هم مصداق تبرّج و جلوهفروشي است كه در برابر ميليونها چشم نامحرم و اجنبي به نمايش در ميآيد و از طرف ديگر مدعي باشيم كه ميتوانيم اين شرايط را كنترل بكنيم در حالي كه تبرج و جلوه فروشي بخشي جدايي ناپذير از نمايش ورزش زنان در ميادين عمومي است.
- فدراسيونها ميتوانند شرايطي را ايجاد كنند كه براساس آن تيمهاي ملي زنان در رشتههاي مختلف صرفا ميزبان برگزاري مسابقات باشند تا بدين صورت شرايط تحت كنترل باشد و زنان بتوانند در سالنهايي به دور از چشم مردان، حتي به شكل حرفهاي ورزش كنند و مسابقه بدهند.
نظريه و عمل
به نظر ميرسد فرمايشات شما صرفا داراي جنبه نظري است و متغيرهاي مزاحم زيادي وجود دارد كه مانع عملي شدن آن ميشود. فلسفه تشكيل فدراسيون وتيم ملي به زعم آقايان افتخار آفريني در عرصههاي بين المللي است تا نشان بدهند زن در جمهوري اسلامي ايران محدود نيست! براي اين امر بودجه تخصيص مييابد وصدها نفر - ساعت وقت صرف ميشود تا يك زن براي حضور در عرصه قهرماني ملي و بينالمللي آماده شود، آن وقت چطور ميتوان از اين تشكيلات خواست فقط ميزبان يك مسابقه در سالن سرپوشيده باشند كه مدالهاي آن از خيابان منيريه خريداري شده و داراي هيچ ارزشي در عرصههاي بين المللي نيست؟
- به هر حال فدارسيونها بايد به اين شروط تن بدهند وبه آن پايبندباشند.
منشور، قانون، تبصره
اين شروط نه تعيين شدهاند ونه ضمانت اجرايي براي آنها وجود دارد، مگر جايي به غير از مجلس وجود دارد كه اين شروط را به شكل قوانين مصوب ابلاغ كند؟
- من باز هم تاكيد ميكنم لزوم پايبندي به احكام شرعي از بديهيات است ، شرع در حكم قانون است نيازي به تبديل آن به مصوبه نيست و مجلس ميتواند مسئولين را در صورت عدم تعهد به آن بازخواست كند. ضمن اينكه منشور حقوق و مسئوليتهاي زنان در نظام جمهوري اسلامي ايران مصوب جلسه ۵۴۶ مورخ۱۳۸۳/۶/۳۱ شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز كه كاملا منطبق با شرع مقدس اسلام تدوين شده روز يکشنبه مورخ پانزدهم بهمنماه ۱۳۸۵ درمجلس شوراي اسلامي به عنوان قانون به تصويب رسيده و در تاريخ ۱۳۸۵/۱۱/۱۸هم به تاييد شوراي نگهبان رسيده است و توسط رئيس وقت مجلس آقاي حداد عادل به رئيس جمهور ابلاغ گرديده كه در تبصره آن ذكر شده از تاريخ تصويب اين قانون کليه قوانين و مقررات ومعاهدات مغاير با منشورفوق ملغي و فاقد اعتبار است.
خواهش از يالثارات
وظيفه اين انطباق با كيست؟ آيا مجلس محترم تصاوير شرم آور و درد آور منتشر شده از حضور نواميس اين كشور در ميادين تبرج و جلوه فروشي ورزشي را به نام افتخار آفريني براي نظام جمهوري اسلامي ايران رويت كرده است؟
- من از هفته نامه يالثارات ميخواهم مستندات موجود را به مجلس ارائه دهد تا براساس آن تصميم مقتضي اتخاذ شود و در اولين اقدام ميتوان وزير ورزش را درباره عدم پايبندي به شرع مقدس مورد سوال قرار داد.
ساكت نمينشينيم
همانطور كه مخاطبين محترم مستحضرند حضور زنان ايران در عرصههاي ورزشي بين المللي يك پديده شوم چند ساله ، آن هم پس از انقلاب اسلامي و تقديم خون هزاران شهيد است كه در پي حركت ارتجاعي برخي مسئولين و غفلت متدينين درحال تبديل شدن به يك عرف خطرناك و يك الگوي مهلك براي ساير زنان ومادران آينده اين كشور است و همين امر دليل قاطعي براي ورود امت حزب الله از اين پس براي پايان دادن به اين روند ناميمون است.
بنابراين ضمن استغفار و درخواست از درگاه خداوند براي بخشش اين غفلت باز هم بخش ديگري از سخنان پرشمار آيت الله علم الهدي در اين باره را كه درتاريخ ۲۵ آبان ۱۳۸۶ و از تريبون نماز جمعه حرم رضوي بيان شده است را زبان حال خود ميكنيم و با استناد به بند «م» وصيتنامه امام خميني ميگوييم:
رفتن زنان به مسابقات ورزشي بينالمللي خلاف شرع و آيه صريح قرآن است .ما با ورزش زنان مخالف نيستيم بلكه با نمايش دادن زنان در برابر مردان که عملي غير شرعي است، مخالفيم. با وجود مخالفتهاي ما در دفعه پيشين، اين عمل تكرار ميشود كه براي ما قابل تحمل نيست؛ چرا كه دولت بايد دينمدار باشد..اگر فرد ولنگاريابي توجهي به دين در اين دولت سمتي گرفته كه بر خلاف جريان ديني دست به عمل خلاف شرع ميزند، مطمئن باشد كه ما ساكت نمينشينيم.
منبع:هفته نامه یالثارات الحسین(ع)
کد مطلب: 51598
آدرس مطلب: http://yalasarat.com/vdch6mnm.23nzwdftt2.html